بنر
سبدخرید 0
سبد خرید
تعداد: 1 عدد
قیمت: 190000ريال

شب نما در ساعت چگونه کار میکند؟

    يکشنبه 9 اردیبهشت

صفحه هایی با قابلیت روشنایی در تاریکی علاوه بر جذابیتی که به ساعت اضافه می کنند، کارایی مهمی نیز برای افراد دارند اما چه چیزی سبب روشنایی نشانگرها عقربه ها و سایر اجزای ساعت در تاریکی می شود؟
توانایی مواد جهت روشنایی در تاریکی را فسفرسانس می گویند که یک نمونه خاص از فتولومینسانس محسوب می شود، فتولومینسانس توانایی برخی از مواد جهت منتشر کردن نور در تاریکی پس از قرار گرفتن در منبع نور است. دو نمونه معروف از فتولومینسانس ، فلورسانس و فسفرسانس هستند. فلورسنت ها انرژی دریافتی خودشان را به سرعت از دست می دهند و به همین دلیل در ساعت ها کمتر استفاده میشوند، اما فسفرسنت ها کمی متفاوت عمل می کنند آن ها هم انرژی دریافتی خود را از دست می دهند اما سرعت از دست دادن این انرژی به مراتب بسیار کمتر از فلورسنت هاست و به همین دلیل بیشتراز فسفرسنت ها در ساعت استفاده می شود.
رادیوم: رادیومی که در ساعت های قدیمی استفاده میشده خود درخشان است و نیازی به منبع انرژی خارجی ندارد البته رادیوم به تنهایی نور ضعیفی دارد و با یک فسفر ترکیب میشود.رادیوم به دلیل رادیواکتیو بودنش دیگه در ساعت استفاده نمیشود.
پروتیوم: نسبت به رادیوم انرژی کمتری ساطع میکند و از لحاظ شیمیایی هم پایداری بیشتری دارد سیکو یک از کمپانی هایی بود که پروتیوم استفاده میکرده و نیمه عمر آن کوتاه میباشد که برای استفاده در ساعت مناسب نیست.
در سال 1941 kenzo nemoto  در ژاپن به تجارت مواد روشنایی میپرداخت و پس از سال ها تلاش و با پیدا کردن یک ماده روشنایی فسفرسنت که در صنعت ساعت با نام luminova  شناخته میشود اختراع مهمی را ثبت کرد.