سبدخرید 0
سبد خرید
تعداد: 1 عدد
قیمت: 190000ريال

علل از کار افتادگی ساعت مچی

    چهارشنبه 15 اردیبهشت

 

گاهی پیش می آید که ساعت مچی ما ناگهان از کار کردن دست می کشد. معمولا در ظاهر ساعت چیزی مشخص نیست و ممکن است بدترین تصورات در این باره؛ از جمله تمام شدن عمر ساعت و از دست دادن همیشگی آن، به سراغ ما بیاید. به خصوص اگر ساعت یادگاری از طرف فردی مسن تر باشد و سالهای طولانی عمر کرده باشد. اما هر شخصی در صنعت ساعت اطلاع دارد که ساعت های مچی و مخصوصا ساعت های برند عمری فوق العاده طولانی دارند و در بدترین حالت هم با تعویض یک قطعه و کمی رسیدگی یا سرویسی جزئی، مثل روز اول دوباره به کار می افتند.

اما دلایل مختلفی میتواند باعث این خرابی ناگهانی شده باشد. به طور معمول در خرابی ساعت ها ضربه به ویژه ضربه شدید نقش بزرگی ایفا می کند بنابراین اگر ساعت شما قبل از از کار افتادن ضربه ای خورده، می توانید مطمئن باشید که دلیل خرابی آن، آن ضربه بوده است. اما در این حالت هم، با مراجعه به یک تعمیرکار ساعت حرفه ای، ساعت شما تعمیر می شود.

 

 

هرچند که اگر تعمیرکار ساعت ناشناس باشد و اطلاعی از سابقه کار یا مهارت های او در این زمینه موجود نباشد، ممکن است ساعت در حین تعمیر از حالت کالیبره خارج شود. (در این صورت ساعت شما از دقت کافی در نشان دادن زمان برخوردار نخواهد بود.) یا مقاومت در برابر آب آن کاملا از بین برود. اتفاق دیگری که ممکن است در فرایند تعمیر توسط تعمیرکار ساعت نامعتبر بیفتد، وارد شدن خسارت به اجزا اصلی و استفاده از اجزای کم کیفیت تر به جای آنها است. از آنجا که تعمیر ساعت در ظاهر آن اثری به جا نمیگذارد، تعمیر اصولی یا غیر اصولی آن و اصل بودن و یا با کیفیت بودن اجزا بکار رفته مشخص نیست و صاحب ساعت بعد از مدتی کارکرد آن ممکن است متوجه ایرادات وارد شده به ساعت بشود. مهمترین نکته در مراجعه به تعمیرکار ساعت این است که یا شخصا معرف حضور باشد و یا در شرکتی معتبر یا شرکتی که ساعت از آن تهیه شده، مشغول به کار باشد.

 

 

همانطور که ذکر شد، عوامل مختلفی در خرابی ساعت ایفای نقش می کنند. ساعت ها معمولا هر چند وقت یکبار به سرویس جزئی و تعویض باتری نیاز دارند که اگر انجام نشود، ممکن است از کار بیفتند. اما در کنار این مسئله، اتفاقاتی مانند نفوذ آب یا ضربه خوردن ساعت نیز ممکن است برای ساعت شما مشکلی جدی ایجاد کنند. در ادامه به توضیح درباره برخی از پرتکرار ترین دلایل از کار افتادن ساعت که شامل؛ خرابی باتری، خرابی موتور، نفوذ آب و شکستگی قطعات می شود، میپردازیم.

 

باتری

 

 

خرابی ساعت ممکن است ناشی از تمام شدن باطری باشد؛ در هر ساعتی بسته به نوع کالیبر (موتور ساعت) از میان 12 سایز متفاوت باطری، سایز مناسب مورد استفاده قرار می گیرد. تعویض باتری جزو تعمیرات کم هزینه است. تعویض باتری های معمول ساعت معمولا بین 30 هزار تا 100 هزار تومان هزینه دارد و در برخی موارد استثنا که از باتری های خاص تر استفاده شده میتواند هزینه بالاتری داشته باشد. البته تعویض باتری کار وقت گیری نیست و معمولا سریع انجام می شود.

 

موتور ساعت

 

 

از دیگر دلایل از کار افتادن ساعتتان، می توان به خرابی موتور اشاره کرد که در این صورت بسته به علت آن، دو راه تعمیر وجود خواهد داشت؛ اگر خرابی خفیف باشد با سرویس جزئی، ساعت تعمیر می شود. اما در حالت دیگر نیاز به تعویض قطعات مبرم می شود؛ در اینصورت روند تعمیر به زمان سرویس و تست احتیاج دارد و تعمیر ساعت مدت بیشتری به طول می انجامد. این بازه زمانی در ساعتهای اتوماتیک و کوارتز متفاوت است.

 

نفوذ آب

 

 

ساعتها توسط واشرهایی از جنس پلاستیک در برابر آب مقاوم می شوند. این واشر ها دور دسته کوک، شیشه، درب پشت و پمپهای کرنومتر (در ساعت های کرنوگراف) قرار میگیرند. نکته اینجاست که این واشرها بعد از مدت زمانی (معمولا چند سال) پس از خرید پوسیده میشوند و احتیاج به تعویض پیدا میکنند. همچنین در مواردی شکستگی قطعاتی مثل شیشه یا قاب نیز موجبات نفوذ آب در ساعت را فراهم می آورند. اگر در زمان مناسب به این مسائل رسیدگی نشود، آب در ساعت نفوذ می کند و می تواند موجب خساراتی سنگین شود. نفوذ آب در ساعت یکی از مهمترین موارد آسیب به ساعت است.

 

شکستگی قطعات

 

 

شکستگی در دو مورد ظاهری و درونی صورت می گیرد. از نمونه های شکستگی ظاهری می توان به شیشه و یا قاب و بند در ساعت هایی که از جنس سرامیک و یا پلاستیک خشک ساخته شده اند، اشاره کرد. شکستگی درونی قطعات ساعت بیشتر به شکستگی اجزا موتور اشاره دارد که معمولا در اثر ضربه یا استفاده غیراصولی از تنظیمات ساعت اتفاق می افتد. در صورت ایجاد هر نوع شکستگی، ساعت نیاز به تعویض قطعه پیدا می کند.

 

سخن آخر

عوامل مختلفی در خراب شدن ساعت دست دارند که بسته به روند تعمیر، زمان و هزینه لازم آن متفاوت است. اما در هر صورت، به یک تعمیرکار ساعت حرفه ای نیاز خواهیم داشت که بتواند با مهارت، دانش و تجربه خود در این راه به ما کمک کند و تضمین کند در این فرایند خسارتی به ساعت وارد نشود. البته قابل ذکر است ساعت های مچی که از نمایندگی خریداری میشوند معمولا تا دوسال از گارانتی شرکتها بهره می برند که اغلب شامل سرویس رایگان موتور (در صورت باز نشدن ساعت توسط اشخاص دیگر) و نفوذ آب در ساعت است. توصیه می شود در مدت زمان گارانتی به خود فروشنده یا شرکت مورد نظر مراجعه گردد.

 

 

تیم گالری ساعت کاظمی با 40 سال سابقه در زمینه ساعت های برند سوییس و ژاپن، مفتخر است با دو تن از مجرب ترین تعمیرکارهای ساعت در ایران همکاری داشته باشد و تعمیر ساعت شما به بهترین نحو را تضمین کند.

گرداوری و ویرایش: سارا حسینی