ضدآب بودن ساعت یکی از فاکتورهای بسیار مهم هنگام خرید ساعت میباشد که دربسیاری از موارد نداشتن اطلاعات کافی در این زمینه مشکلاتی برای خریداران و فروشندگان ساعت به وجود آورده است، در این پست به صورت ساده و قابل مفهوم و بدون نوشتن اطلاعات فنی در این زمینه شما را با مفهوم ضدآب بودن ساعت آشنا خواهد کرد.
هیچ ساعتی به طور کامل ضدآب نیست و اطلاعات آن نشان دهنده این است که ساعت تا چه میزان در برابر آب مقاومت دارد میزان ضدآب بودن معمولا با واحدهایی bar، atm،meter مشخص میشود.
برای آزمایش ضدآب بودن ساعت در فشار عمق مشخصی مورد آزمایش قرار میگیرد و به این معنی نیست که ساعت را میتوان در آن عمق استفاده کرد.
برای مثال ساعتی که در مشخصات آن 30 متر نوشته شده شما نمیتوانید حتی آن در استخر استفاده کنید چه برسد که حتی تصور کنید در عمق 30 متر ضدآب باشد!
سازمان بین المللی استانداردسازی استانداردهایی برای ساعت های ضدآب تعیین کرده است که حتی استفاده از کلمه waterproof در ساعت را ممنوع کرده، ضدآب بودن ساعت به عوامل زیادی نظیر دمای آب ،فشار آب ،واشربندی ساعت قاب ساعت و ... بستگی دارد.معمولا برای ساعت های روزمره تست ضدآب بودن در دمای 18 تا 25 درجه سانتی گراد در نظر گرفته میشود.
اما استانداردی که برای ساعت های غواصی تعیین شده تحمل حداقل 100متر را داشته باشد.
بابت ضدآب بودن ساعت سالی یکبار باید واشر آن چک شود.
ساعت ها به لحاظ ضداب بودن طبقه بندی میشود که طبقه بندی آن را در ریدف پایین مشاهده میکنید.
3atm یا 30m: مناسب برای استفاده روزمره، مقاوم در برابر قطرات باران، برای استفاده در حمام، استخر ،ماهیگیری و کارهای مرتبط با آن اب مناسب نیستند.
5atm یا 50m: مناسب برای استفاده روزمره ، حمام ، شنا در عمق کم استفاده میشود.
10atm یا 100m: مناسب برای شنا، قایقرانی و ورزش های آبی (برای غواصی مناسب نیست)
20atm یا 200m: مناسب برای فعالیت های دریایی ورزش های آبی و غواصی های سطحی
DIVER 100m: مناسب برای غواصی اسکوبا ولی برای غواصی اشباع مناسب نیست(150 متر هم شامل همین دسته میشود)
DIVER 200M & 300M: مناسب برای غواصی اسکوبا ولی برای غواصی اشباع مناسب نیست(اکثر ساعت های غواصی امروزه در این محدوده قرار میگیرد.)
DIVERS +300M : مناسب برای غواصی اشباع (ساعت هایی با سوپاپ خروج گاز هلیوم در این رده قرار میگیرند)